mladiinfo

U saradnji sa Gradskim pozorištem m!M nagrađuje pratioce

NVO Mladiinfo Montenegro (m!M) i Gradsko pozorište nastavljaju saradnju u pogledu promovisanja kulturnog sadržaja koji je namijenjen mladima iz Podgorice.


Posljednji mjesec 2017. godine u Gradskom pozorištu obilježiće niz događaja, a osim redovnih repertoarskih naslova, za najmlađe je pripremljena premijera. Takođe, organizuje se i događaj povodom Dana Gradskog pozorišta, u okviru kojeg će se dodijeliti nagrade najzaslužnijima.

Najmlađi posjetioci će imati priliku da pogledaju lutkarsku predstavu „Čarobni kamen” (3+) u režiji Davora Dragojevića koja će se igrati 10. decembra u standardnom terminu u podne u sali Dodest.

Takođe, ansambl Gradskog pozorišta premijerno će izvesti predstavu „Modro blago“ (8+) u režiji Staše Koprivice u petak 15. decembra, u 20.00 časova u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović”.

Tekst je, prema motivima romana Dušana Kostića, napisao i dramatizovao Stevan Koprivica. To je uzbudljiva priča o potrazi za blagom grupe tinejdžera smještena u šezdesete godine prošlog vijeka, a dešava se u Herceg Novom. Družina biva ponesena legendom blagu sakrivenom negdje na skrovitom mjestu u tom gradu. U isto vrijeme, za vrlo konkretnim blagom, traga i nacistička ekspedicija. Njihove potrage se ukrštaju i djeca dolaze u egzistencijalnu opasnost jer postaju svjedoci nečeg opasnog. Kroz ovaj avanturistički komad biće naglašen niz značenja koja se tiču današnjeg mladog gledaoca: relativizacija bogatstva, konstanta zla oličenog u neonacizmu i drugo. Biće to i poziv mladima da u sopstvenom istorijskom nasljeđu i predanju otkriju uzbudljivi svijet etičkih vrijednosti. Igraju: Vule Marković, Jelena Simić, Vukan Pejović, Pavle Popović, Branka Femić, Dejan Đonović, Jelica Vukčević, Maja Šarenac, Goran Slavić i Emir Ćatović.
U autorskom timu su i scenografkinja Vladislava Munić-Cunilington, kostimografkinja Magdalena Klašnja i kompozotor Srđan Marković.

Prva repriza predstave „Modro blago“ izvešće se u nedjelju 17. decembra sa početkom u 12.00 časova u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Dan pozorišta obilježava se 27. decembra kada će se, u 12.00 časova u sali Dodest, po prvi put dodijeliti nagrade „Vasilije Ivanovič Šćućkin“ za posebna umjetnička dostignuća u projektima koji pripadaju Gradskom pozorištu. Nakon svečanosti, predviđena je i promocija publikacije „Uzlet”. Riječ je monografskom djelu koje obuvata rad Gradskog pozorišta u prethodnih pet godina.

m!M će u narednom periodu objavljivati mjesečne repertoare Gradskog pozorišta i, u sklopu nagradnih igara, poklanjati i po 10 ulaznica pratiocima sajta na mjesečnom nivou.

Ulaznice su isključivo za predstave koje se igraju u KIC-u “Budo Tomović”, a dodjeljivaće se za predstave koje se igraju na Večernjoj sceni, Dramskoj sceni za djecu, kao i Lutkarskoj sceni za djecu.

Decembarski repertoar može se naći sajtu, dok će se ulaznice dodjeljivati u okviru nagradnih igara pratiocima FB stranice Mladiinfo Montenegro.

Please follow and like us: