mladiinfo

Potreban vođa volontera u Peruu

SKIP (Supporting Kids in Peru) organizacija objavila je konkurs za prijem na poziciju vođe volontera u gradu Trujillo.

OBLAST:

menadžment, obrazovanje, društvene nauke, komunikacije i srodne oblasti

OPIS

Volonterski program je namijenjen kandidatima koji imaju diplomu iz oblasti obrazovanja, društvenih nauka, komunikacija, menadžmenta ili srodnih oblasti. Kandidatima će biti obezbjeđen smještaj i obuka od strane kvalifikovanih i iskusnih profesionalaca, uključujući i lokalno osoblje. Takođe će imati mentora i njegovu podršku u vidu redovnog nadzora i sastanaka zaposlenih.
Vođe volontera će raditi 35 časova sedmično, od čega pola radnog vremena u koordinacionom timu za volontere i pola u SKIP programima. Postoje opcije kombinovanja, tako da je moguće raditi na obrazovanju djece, kao i u timu za ekonomski razvoj. Odabrani kandidati će imati sljedeće odgovornosti:

– motivisanje tima
– postavljanje volontera u određene programe
– održavanje volonterske kuće
– pomoć pri zapošljavanju volontera
– volontiranje u SKIP programima.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati koji ispunjavaju sljedeće uslove:

– kandidat ima srednji nivo znanja španskog i engleskog jezika
– kandidat ima diplomu iz obrazovanja, međunarodnog razvoja, društvenih nauka, novinarstva, menadžmenta ili srodnih oblasti – kandidat se mora obavezati na radni period od najmanje šest mjeseci
– kandidat ima radno iskustvo u međunarodnim volonterskim organizacijama
– kandidat je fleksibilan, spreman da radi pod pritiskom i sa ljudima različitog porijekla.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem na email adresu: [email protected] Potrebno je preuzeti prijavni obrazac , popuniti i dostaviti na prethodno datu email adresu.

ROK ZA PRIJAVU:

Prijave su stalno otvorene.

VIŠE INFORMACIJA

SKIP je neprofitna organizacija koja pomaže ekonomski ugroženoj djeci u siromašnim okruzima El Porvenir i Alto Trujillo na sjevernoj obali Perua da ostvare svoje pravo na obrazovanje. Organizacija promoviše kvalitetno obrazovanje i od 2003. godine radi u partnerstvu sa porodicama kroz holističke programe koji se fokusiraju na obrazovni, ekonomski, emocionalni i društveni razvoj svakog djeteta, roditelja ili staratelja.

Detaljnije:  Potreban vođa volontera u Peruu

Please follow and like us: