mladiinfo

Rezidentni program za mlade lidere u SAD

Neprofitna organizacija Miracle Corners of the World – MCW poziva mlade lidere širom svijeta da se prijave za učešće u 2018 Young Leaders Access – YLA programu koji će se održati od 24. jula do 2. avgusta 2018. godine u Sjedinjenim Državama.

OBLAST:

aktivno učešće u zajednici

OPIS

YLA okuplja mlade iz cijelog svijeta radi stvaranja pozitivnih promjena u njihovim zajednicama. Program se sastoji od tri komponente:

1. YLA Retreat;
2. Implementacija projekta;
3. Alumni mentorstvo i podrška;

YLA počinje sa komponentom YLA Retreat krajem jula, a održaće se u Njujorku i Burlingtonu. Sastoji se od tri modula: moderno liderstvo, globalno građanstvo i lokalne promjene. Tokom završne faze, mladi lideri će stvoriti jedinstveni akcioni plan za rješavanje problema u svojoj zajednici.

Nakon toga, učesnici će sprovoditi svoje planove uz mentorstvo na daljinu kroz onlajn radionice i mentora iz zajednice alumni mreže mladih lidera. Ukoliko uspješno završe YLA program, odabrani kandidati imaju pravo da se prijave za Alumni Ventures Fond koji dodjeljuje garntove do 5 000 dolara uz godinu profesionalnog mentorstva.

Organizator će pokriti sve troškove programa i putne troškove za sve učesnike. To uključuje smještaj, hranu i putne troškove u toku trajanja programa.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju mladi lideri širom svijeta. Kvalifikovani kandidtai ispunjavaju sljedeće uslove:

• kandidat ima između 18 i 26 godina;
• kandidat iam tečno znanje engleskog jezika;
• kandidat ima pristup e-mail pošti ili drugoj internet platformi koja dozvoljava nesmetanu komunikaciju sa MCW timom i mentorom;
• kandidat može demonstrirati svoju posvećenost zajednici;
• kandidat će identifikovati probleme u svojoj zajednici kojima želi da se bavi;
• kandidat će se obavezati na prisustvo svim aktivnostima, implementaciju planova u zajednici i održavanje kontakta sa svojim mentorom;
• kandidat može dobiti odgovarajuću vizu i putnu dokumentaciju;
• kandidat će na vrijeme podnijeti prijavu.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn prijavni obrazac na: Prijavni formular. Da bi popunili obrazac, kandidati moraju imati gmail nalog.

ROK ZA PRIJAVU:

2. januar 2018. godine

VIŠE INFORMACIJA

MCW je neprofitna organizacija sa vizijom za zajednice širom svijeta radi postizanja većeg stepena obrazovanja, poboljšanja zdravstvenih sistema i unapređenja ekonomske sigurnosti. Misija organizacije je da odgovori potrebama zajednica u velikoj mjeri, osnaživanjem sadašnjih i budućih lidera.

Detaljnije: Rezidentni program za mlade lidere u SAD

Please follow and like us: