Poziv za učešće na II Dječijem međunarodnom likovnom konkursu

Ministarstvo prosvjete Republike Azerbejdžan poziva svu zainteresovanu djecu, uzrasta od šest do 15 godina da učestvuju na II Dječijem međunarodnom likovnom konkursu „Magija prijateljstva“ pod sloganom „Običaji i tradicija moje zemlje“.

Ciljevi ovog takmičenja su upoznavanje sa običajima i tradicijom drugih kultura, promovisanje poštovanja za nacionalnu tradiciju, građenje uzajamnog poštovanja i prijateljskih odnosa između djece svijeta i otkrivanje mladih talenta.

Teme na koje su radovi mogu slati su sljedeće: Nacionalni običaji i tradicija, Nacionalni praznici, Nacionalna nošnja, Nacionalne igre, Nacionalni muzički instrumenti, Nacionalna kuhinja.

Format i tehnika:
Sve tehnike su dozvoljene (slikanje, grafika, kolaž itd.); Radovi ne treba da budu veći od dimenzija 60×40; Radove slati bez okvira.
Informacije o učesnicima treba da budu popunjene u tabeli i okačene na pozadini slike (tabela treba da sadrži sljedeće: ime i prezime, godište, pol, tema, škola, adresa škole, poštanski broj, grad, država, email adresa škole, ime nastavnika);
Radovi koji su dostavljeni na likovni konkurs neće biti vraćeni svojim autorima.

Nagrade:
Radovi će biti podijeljeni i ocijenjeni u tri starosne kategorije: od šest do osam godina, od devet do 12 godina i od 13 do 15 godina.

Radovi će biti ocijenjeni od strane žirija kojeg odobri Organizacioni odbor. Dobitnici u svakoj kategoriji će biti nagrađeni sa I, II, III stepenom medalje i diplomom. Katalog i dokumentacija će dobitnicima biti proslijeđeni poštom.

Krajnji rok za dostavljanje radova: 30. septembar 2017. godine.
Ocjenjivanje radova: 30. septembar – 30. oktobar 2017. godine.
Izložba radova: novembar 2017. godine.

Radove slati na adresu:
Ave. Kara Karayev 61
Nizami district
BAKU AZERBAIJAN AZ 1118

Kontaktna informacija:
email: [email protected]
tel: (+99450) 350 68 69
(+99412) 421 41 91
Facebook stranica: facebook.com/nizamiugy

Please follow and like us: