M!M tim na treningu za trenere

Članice NVO Mladiinfo Montenegro učestvovale su u treningu za trenere koji je organizovan u sklopu projekta “Quality of European youth work: It’s about You(th)!, koji je održan od 8. do 15. juna u Sajanu, Srbija.

 Događaj je okupio omladinske radnike iz Slovenije, Slovačke, Rumunije, Crne Gore, Kosova, Turske, Njemačke, Poljske i Bugarske koji su u toku sedmodnevnog treninga učili o metodologiji neformalnog obrazovanja generalno i pristupima koji se koriste u neformalnom obrazovanju, nakon čega su imali zadatak da pripreme sesiju na odabratu temu. Trening je dizajniran kao kombinacija praktičnog rada i teorijskog znanja,  što je polaznicima omogućilo sticanje praktičnih vještina i razmjenu iskustava koja će im biti od koristi u daljem radu sa mladima.
Quality of European youth work – It’s about You(th)!” je projekat koji sprovodi Centar za studije socijalne demokratije iz Srbije, a finansijski je podržan od strane Evropske komisije. Generalni cilj projekta je jačanje kapaciteta organizacija i pojedinaca koji se bave omladinskim radom. Projekat će imati ukupno 7 aktivnosti i trajaće 18 mjeseci.
Please follow and like us: