M!M tim dobio pojačanja

Članovima NVO Mladiinfo Montenegro pridružilo se 14 pripravnika u okviru programa stručnog osposobljavanja visokoškolaca, šest iz Podgorice, pet iz Nikšića i po jedno iz Bijelog Polja, Budve i Herceg Novog. Oni će se baviti oblastima novinarstva, sportskog novinarstva, prevodilaštva, marketing menadžmenta, primijenjenog računarstva i računarstva i informacionih tehnologija.

U sljedećih devet mjeseci, kroz rad na portalima http://mladiniksica.me/ i http://mladiinfo.me/, pripravnici će raditi na promovisanju saradnje sa internacionalnim univerzitetima i pospješivati mobilnost mladih. Biće nastavljena praksa pružanja šansi za odlaske na međunarodne seminare i treninge.
Pripravnici će, zajedno sa članovima, naročito raditi na unaprjeđivanju mladalačke akademske svijesti i promovisanju kulturnih diverziteta, kroz razne obrazovne programe, radionice i obuke. Osim svakodnevnog informisanja i traganja za pravovremenom informacijom o eventualnoj stipendiji, grantu i razmjeni, oni će raditi na neformalnoj edukaciji populacije mladih od 15 do 30.
Za očekivati je da će platforme “Mladiinfo” i “mladinikšića” u narednom periodu biti još kvalitetnije i da će mladi u Crnoj Gori imati još bolji uvid u prilike za sticanje obrazovanja van granica naše države.

Please follow and like us:

Leave a Reply