mladiinfo

m!M predstavio prečice za prilike u Beranama

NVO Mladiiinfo Montenegro održala je radionicu o obrazovnim prilikama za mlade 20.10.2017. godine u opštini Berane.

 

Radionica je realizovana u okviru projekta “mladiinfo.me – prečica za prilike” finansiranog od Ministarstva sporta putem godišnjeg Konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade.

Predstavnici organizacije predstavili su prilike za mlade u beranskoj srednjoj medicinskoj školi “Dr Branko Zogović”. Riječ je o stipendijama, treninzima, obukama, kursevima i događajima kako u zemlji tako i u inostranstvu a koji su dostupni crnogorskim srednjoškolcima.

Takođe učenicima je predstavljen i sajt ove organizacije www.mladiinfo.me kao jedinstven sajt na ovom području na kom mogu naći sve potrebne informacije i uputstva vezana za stipendije, konkurse, takmičenja i volonterske programe.

Srednjoškolci su upoznati i sa mobilnom aplikacijom koju je m!M odnedavno lansirao na Google play prodavnici a koja je takođe nastala u okviru pomenutog projetka. Aplikacija “m!M prilike za mlade” je besplatna za sve mlade koji žele da se informišu na vrijeme o prilikama koje im se nude. Putem mobilne aplikacije sada su dostupnije prilike za usavršavanje, bilo da se radi o treninzima, stipendijama, raznim obukama, volontiranju, stažiranju, zapošljavanju, konkursima ili događajima.

mladiinfo

Predstavnici m!M tima čija ciljna grupa su mladi ljudi i njihova edukacija, na kraju su pozvali beranske srednjoškolce da im se pridruže i prijave za neki od njihovih brojnih programa i škola koje i sami informišu kao i da se pridruže volonterskom servisu.

Više o programima i projektma NVO Mladiinfo Montenegro priliku su imali da čuju i mladi aktivisti i članovi Omladinskog kluba Berane, Savjeta mladih Berane i Kancelarije za mlade.

Istog dana sa početkom u 14h održana je radionica u prostorijama Omladinskog kluba gdje je takođe predstavljen projekat “mladiinfo.me – prečica za prilike”, kao i predstavljen animirani video spot kojim je prezentovana aplikacija “m!M prilike za mlade”.

U sklopu radionice osvrt je napravljen takođe i na portal www.mladiberana.me, koji funkcioniše nepunu godinu dana a koji je već probudio veliko interesovanje građana Berana.

NVO Mladiinfo Montenegro će i u budućem periodu raditi na podsticanju aktivizma mladih iz Berana.

Please follow and like us: