M!M organizuje akciju povodom Dana zdravlja

Mladiinfo Montenegro obilježiće 7. aprila Svjetski dan zdravlja volonterskom akcijom na Trgu nezavisnosti.
Akcija će trajati od 13:00 do 17:00 časova.
Cilj akcije je da građani koji dođu izmjere pritisak i šećer za šta će biti zadužen tim medicinskih stručnjaka iz organizacije. Takođe, moći će da se informišu o prevenciji i šta je potrebno uraditi kako ne bi dobili bolest šećera i poremećaj krvnog pritiska. Hronične bolesti imaju mnogo potencijalnih uzroka, uključujući genetiku, nepravilnu ishranu, izlaganje toksinima i suzbijene emocije. Istraživanja u protekle dvije decenije su pokazala da su elektromagnetna polja (EMF) među glavnim uzrocima hroničnih bolesti, ali i da su znatan faktor uzroka u kombinaciji sa drugim faktorima uzroka bolesti.
Statistički podaci pokazuju da je šećerna bolest u svijetu u porastu pa tako i kod nas. Ovim želimo da podignemo svijest naših građana o tome koliko je zdravlje bitno i da ih posjetimo da bi češće trebali da posjete ljekare i obave rutinske kontrole. Na taj način obezbjeđuje se prevencija i sprječava napredovanje bolesti.
Glavni cilj udruženja je poboljšanje položaja mladih, informisanje, promovisanje volonterizma i aktivnog učešća u društvu, kao i podizanje svijesti društva o pitanjima i problemima koji se tiču mladih. M!M teži da mladima obezbijedi uslove za ispunjavanje njihovih ciljeva i potreba, kao i ispoljavanje talenata i mogućnosti, a sve u cilju dobrobiti cjelokupnog društva.

Please follow and like us:

Leave a Reply