M!M održao radionicu na temu “Mladi i preduzetništvo”

NVO Mladiinfo Montenegro u okviru projekta Idea2Europe koji sprovodi u partnerstvu sa organizacijom Biznis Nova iz Novog Sada organizovala je radionicu za mlade pod nazivom “Mladi i preduzetništvo u Crnoj Gori” u prostorijama Omladinskog centra 2. marta. Događaju je prisustvovalo tridesetak srednjoškolaca i studenata koji su zainteresovani za bavljenje biznisom.

Radionicu je vodila predsjednica nevladine organizacije Mladiinfo Montenegro Milica Žugić koja je prisutnima predstavila projekat Idea2Europe koji je podržan kroz Erasmus plus program. Učesnici su dobili više informacija o biznisu, biznis idejama, biznis planu i preduzetništvu, kao i o tome koji je to najprosperitetniji oblik privredne djelatnosti koju bi u budućnosti mogli da obavljaju. Žugić je istakla prednosti bavljenja sopstvenim biznisom, kao i mogućnosti koje se mladim preduzetnicima nude u Crnoj Gori.

Gost na radionici bio je mr Vladimir Pavićević, pomoćnik sekretara Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje koji je predstavio rad sekretarijata kao i šta nude mladim ljudima u Crnoj Gori. On je istakao da je ključno da biste postali uspješan preduzetnik kreativnost i strast. On je dodao da  ako nema kreativnosti onda ne možemo biti ni fleksibilni ni uspješni.

Svoja iskustva u vođenju privatnog biznisa, kao i razlike i sličnosti između preduzetništva u Americi i Evropi, predstavio je i gost iz Kalifornije, koji trenutno živi i radi u Češkoj, fotograf Cary Hubbs.

Radionici su prisustvovali zainteresovani srednjoškolci i studenti, a među njima najviše je bilo učenika iz Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović”, kao i iz gimnazije “25. Maj”. Oni su imali priliku da predavačima postavljaju pitanja i na taj način se informišu kako da započnu sopstveni biznis.

M!M je osnovana sa ciljem da poboljša položaj mladih u Crnoj Gori kroz informisanje, edukaciju i njihovo aktivno učešće u društvu. Naša vizija su mladi kao ključni akteri razvoja zajednice.

Please follow and like us: