mladiinfo

m!M na treningu “Instrumenti za društveni razvoj”

U okviru Erasmus+ programa, nevladina organizacija Mladiinfo Montenegro poslala je svoje volontere na trening (training course – TC) pod nazivom “Instrumenti za društveni razvoj – drugi dio”, koji je bio održan od prvog do osmog decembra 2017. godine u Vrnjačkoj Banji. Događaj je okupio 20 učesnika i 5 personalnih asistenata iz 10 zemalja.

 

Trening je obuhvatio niz različitih radionica koje su uključivale rad sa mladima sa invaliditetom i razumijevanje njihovih potreba.

Prvih dana naši volonteri su se upoznali sa mnogobrojnim aktivnostima, među kojima su bile “ice breaking” i “team building”. “Ice breaking” je igra ili događaj koji se koristi za dobrodošlicu i podsticanje razgovora među učesnicima sastanka, trening klase, ili slično (bilo koji događaj koji zahtijeva od ljudi da otvoreno međusobno komuniciraju).

Aktivnost “team building” pomogla je našim volonterima u izgradnji jedinstva u timskom radu, zajednici i poboljšanju grupne dinamike. Tokom nedjelje, imali su priliku da se upoznaju sa drugačijim načinom zbližavanja sa ostalima i razvijanjem međusobnog poštovanja u grupi.

Na internacionalnoj zabavnoj večeri naša volonterka Kristina Pavićević je čitala odlomak iz “Gorskog Vijenca”, a Milos Đuranović i Marina Cvijović su prikazali crnogorski tradicionalni narodni ples.

Kao konačan proizvod truda i zalaganja, učesnici su uspjeli da realizuju predstavu u gradskom pozorištu pred lokalnim stanovništvom i televizijom.

Please follow and like us: