Mladiinfo mreža

 Mladiinfo International promoviše i posreduje u komunikaciji između mladih ljudi, studenata, profesora, istraživača, univerzitetskih zvaničnika, Omladinskih Nevladinih Organizacija, i svih onih koji su uključeni u  proces obrazovanja u Evropi i šire. Posvećeni mladima, njihovim problemima i potrebama od samog početka, Mladiinfo je preduzela brojne aktivnosti u cilju promocije i povećanja besplatne edukacije. 

Projekti uključuju aktivnosti za promociju saradnje između univerziteta na nacionalnom i internacionalnom nivou, kao i obezbjeđivanje podrške za različite aktivnosti razmjene i mogućnosti radnog iskustva za mlade. Šta više, Mladiinfo International kroz svoje aktivnosti uvijek cilja da olakša mladima u razmjeni ideja i iskustava.
Ova platforma obezbijedila je postojanje sa uspostavljanjem sajta www.mladiinfo.com – Vaš link ka besplatnoj edukaciji. Ovaj web portal ima za cilj da  obezbijedi internacionalnoj publici  informacije o  prilikama obrazovanja i razvoja preduzetništva kod mladih. Sadržavajući publikacije o informacijama o obrazovanju i konceptu programa doživotnog učenja, kao i finansiranju prilika za pojedince, organizacije i institucije, usluge koje  nude su široke i imaju ogroman spektar  raspoloživih mogućnosti koje se mogu koristiti za (samo) razvoj i izgradnju kapaciteta.

Portal www.mladiinfo.eu je kreiran 2008 od strane grupe mladih Makedonaca motivisanih svojim sopstvenim pozitivnim internacionalnim iskustvom, koje ih je podstaklo da pomažu drugim ljudima u njihovom obrazovanju, upoznavanju novih kultura i razvoju vještina kroz iskustvo. Mladiinfo je  nastao kao rješenje nedostatka dostupnosti informacija. Nadalje, web site obezbjeđuje obrađene informacije o formalnom i neformalnom obrazovanju, volontiranju, stažiranju i prilikama za posao, koje ti mogu pomoći da stekneš neprocjenjive vještine i znanje besplatno, povećavajući mogućnost za zapošljavanje  i bolje perspektive u budućnosti.

Danas www.mladiinfo.com ima više od 145.000 posjetilaca mjesečno iz skoro svih zemalja svijeta. Oko 15.000 ukupnih posjetilaca mjesečno se preplati na novine. Prosječno 10 univerziteta/organizacija nedjeljno  kontaktira za izdavanje sadržaja. Zvanične strane na društvenim mrežama Facebook-u i Twitter-u uključuju oko 50.000 fanova i prijatelja.

Ono što je nastalo kao iskra raširilo se kao preko-granična vatra, a www.mladiinfo.com  je postao referentan portal koji obezbjeđuje pouzdane informacije i interaktivno doprinosi prenošenju znanja. Šta više ,sa uspostavljanjem  info center in Skopje  i “kćerki”  Mladiinfo organizacije u  SlovakiaCzech Republic, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj, Mladiinfo organizaciji je dobila lice u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi.

 

 

Vizija

Pomoć mladim pojedincima u ličnom razvoju i povećanju njihove nazavisnosti da bi mogli da postanu aktivniji članovi društva, tako što će ih spremiti za izazove koji ih očekuju u budućnosti.

Misija

Pomoć mladim ljudima iz cijelog svijeta zbog čega im je potrebna podrška kako bi ispunili njihov edukativni potencijal, jer se susrijeću sa mnogim edukacionim preprekama izazvanih ličnim, socijalnim, kulturološkim ili ekonomskim prilikama.

Glavni ciljevi

  1. Da se podigne svijest kod mladih ljudi  o dostupnim obrazovnim mogućnostima i načinima na koji im se može pristupiti, kako bi im se omogućilo da se u potpunosti integrišu u društvo. Da se povećaju ključne vještine kod mladih hljudi, omogućavanje učestvovanja u različitim obrazovnim programima, trening kursevima, konferencijama, stažianju. Pomoći im u poboljšavanju preduzetničkih sposobnosti i i obezbjeđivanje  informacija koje pomažu zapošljavanju ljudi.
  2. Da obezbijede  prostor za mlade ljude gdje se mogu pripremiti za aktivnu ulogu u društvu.

Mladiinfo International se suočava sa ovim problemima kroz serije radionica, treninga, događaja i kampanja, kroz koje direktno doprinosi poboljšanju komunikacionih sposobnosti zajedno sa digitalnim vještinama više  od 1000 mladih pojedinaca.
Takođe, Mladiinfo nudi prostor da mladi izraze svoja mišljenja kroz članke na Engleskom jeziku, što im je pomoglo da poprave vještine komunikacije i izgrade samopouzdanje i samoizražavanje. Povrh svega, Mladiinfo International aktivno promoviše volontiranje- ugošćavanjem i slanjem volontera, i tako doprinosi društvu, ne samo širenjem ideja tolerancije i pozitivnog razmišljanja kod mladih, već takođe, pokazuju primjer da nijesu svi procesi u društvu  vođeni isključivo finansijama.

 

 

Leave a Reply