mladiinfo

MEXT stipendija za studije u Japanu

Japanski Sophia univerzitet poziva sve studente da se prijave za stipendiju koja se dodjeljuje u oblastima interdisciplinarnih studija političke, ekonomske, ekološke i kulturne međusobne povezanosti.

Studenti koji namjeravaju da se prijave za pomenutu stipendiju imaće priliku da pohađaju master i doktorske studije, kao i program bez diplome. Pravo na prijavu imaju međunarodni studenti. Prijave se vrše elektronskim putem, a (u zavisnosti od tipa studija) potrebno je imati sljedeću dokumentaciju: prijavni formular, eseje, izjavu o namjeri koja se temelji na akademskim dostignućima i izražava akademske ciljeve (za master program), izjava o akademskom dostignuću i profesionalnom planu i izjava o predmetu istraživanja (za PhD program), akademski transkript, dokaz o prethodno stečenoj diplomi, tri pisma preporuke, kopija diplomske ili master teze, ljekarsko uvjerenje (za program bez diplome). Takođe, prilikom prijave, neophodno je platiti troškove prijave u iznosu od 35, 000 jena i dostaviti rezulate o položenim TOEFL ili IELTS testovima.

Za sve doktorande će se održati intervju telefonskim putem, dok za master studente to nije uslov.

U zavisnosti od programa studija za koje se kandidat prijavljuje, Sophia univerzitet ima program globalnih studija, međunarodnog poslovanja i razvojnih studija, kao i japanske studije.

Krajnji rokovi za prijavu su 22. septembar 2017. i 30. april 2018. godine.
Za više informacija, posjetite:

http://www.sophia.ac.jp/eng/admissions/graduate_p/english_g2/gs?fref=gc&dti=1280986168594259

Please follow and like us: