mladiinfo

Ljetnja škola na Hansen institutu u SAD

Fondacija Fred J. Hansen poziva inostrane studente da se prijave za učešće u programu “The Hansen Summer Institute on Leadership and International Cooperation” koji će se održati od 29. juna do 25. jula 2018. godine u San Dijegu, Kalifornija.

 

OBLAST:

 

liderstvo, međunarodna saradnja

 

OPIS

 

Ljetnji institut za liderstvo i međunarodnu saradnju Hansen je međunarodni program koji se finansira velikodušnom donacijom Fondacije Fred J. Hansen. Program pruža jedinstveno iskustvo i obuku u rukovođenju.

Primarni cilj programa je usredsređen na stvaranje međunarodne zajednice mladih naučnika koji će iskoristiti svoje ljetnje iskustvo kao osnovu za stvaranje trajnih prijateljstava i mirnije budućnosti. Učesnici će imati praktičnu obuku u izgradnji tima, javnom govoru, pregovaranju, posredovanju i zajedničkom radu za rješavanje međunarodnih problema. Naučiće da aktivno slušaju i traže zajedničke interese u izgradnji saradnje.

Hansen ljetnji institut u potpunosti finansira fondacija Fred J. Hansen. Ovo uključuje međunarodne avio karte, smještaj i boravak, kao i sve programske troškove. Učesnici će biti u obavezi da pokriju troškove za pasoš i vizu.

 

USLOVI

 

Pravo na prijavu ostvaruju domaći i inostrani kandidati koji ispunjavaju sljedeće uslove:

• studenti koji su završili dvije godine osnovnih studija ili studenti koji su stekli bečelor diplomu sa profesionalnim interesovanjem u međunarodnim odnosima, diplomatiji, međunarodnom ekonomskom razvoju ili srodnim oblastima;
• studenti starosne dobi od 20 do 25 godina;
• demonstrirani liderski potencijal u zajednici, zemlji ili regionu; jedan akademski savjetnik mora pismeno potvrditi odgovarajući nivo znanja engleskog jezika za kandidata;
• kandidat ima važeći međunarodni pasoš sa američkom vizom do početka programa.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn prijavni obrazac na: Prijavni obrazac

 

ROK ZA PRIJAVU:

 

9. januar 2018. godine

 

VIŠE INFORMACIJA

 

Fondacija Fred J. Hansen nastoji da promoviše primjenu zdravih poslovnih praksi za poboljšanje društva i podsticanje međukulturnih platformi koje uključuju mlade iz razorenih regiona.

Detaljnije: Ljetnja škola na Hansen institutu u SAD

Please follow and like us: