mladiinfo

Postdoktorske stipendije za međunarodne studente

Kavli institut za astronomiju i astrofiziku (KIAA) i Kavli institut za fiziku i matematiku univerzuma (Kavli IPMU) objavljuju konkurs za dodjelu Kavli Astrophysics Postdoctoral stipendija svim naučnicima koji žele da pohađaju postdoktorske studije u Japanu i Kini.

OBLAST:

astrofizika, astronomija, matematika i fizika

OPIS

Kavli Astrophysics Postdoctoral stipendije su dostupne za istraživanja u trajanju od četiri godine na KIAA i Kavli IPMU. Stipendija nudi platu od 70.000 dolara godišnje i istraživačke fondove od 10.000 dolara godišnje. Kavli Astrophysics Postdoctoral Fellowship će podržati izvanredne postdoktorske naučnike u sprovođenju njihovih nezavisnih istraživanja, pri čemu se prednost daje za oblasti Kavli IPMU i KIAA instituta. Odabrani kandidati će provesti dvije godine na Kavli IPMU u Japanu i dvije godine na KIAA institutu u Kini.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati koji su doktorirali nakon prvog januara 2015. godine ili koji će diplomirati prije očekivanog datuma početka programa.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem:
1) za KIAA institut na e-mail adresu: [email protected];
2) za Kavli IPMU popunjavanjem online prijavnog obrasca.

Potrebno je dostaviti propratno pismo, CV, listu publikacija i plan za istraživanje (tri strane) preferiranom domaćinskom institutu za prve dvije godine istraživanja. Uz navedeno, kandidati moraju dostaviti i tri povjerljiva pisma preporuke koja se šalju na istu e-mail adresu ili otpremaju na: AcademicJobsOnline.org.

ROK ZA PRIJAVU:

31. novembar 2017. godine

VIŠE INFORMACIJA

Kavli IPMU je međunarodni istraživački institut u Japanu sa engleskim kao svojim eadnim jezikom. Cilj Instituta je istražiti temeljne zakone svemira iz sinergističke perspektive matematike, fizike i astronomije.

KIAA se nalazi na Pekinškom univerzitetu u Kini i redovno sponzoriše tematske radionice i konferencije kako bi pružio platformu za nacionalnu i međunarodnu razmjenu naučnika.

Detaljnije: Postdoktorske stipendije za međunarodne studente

Please follow and like us: