Hitan poziv za volontiranje na PSONI festivalu

Poljsko udruženje za osobe sa mentalnim oštećenjima iz Gdanjska (PSONI) poziva sve zainteresovane mlade volontere od 18 do 30 godina da se prijave za volontiranje na projektu „World not known enough”, na poljskom „Świat mało znany”. Cilj ovog projekta je da otkrije, promoviše i pokaže široj publici kreativnost osoba sa mentalnim oštećenjima.
Biće organizovan međunarodni tim volontera iz osam zemalja: Belgija, Grčka, Litvanija, Crna Gora, Italija, Španija, Poljska i Turska. Iz svake zemlje učesnice biće angažovano od tri do pet volontera.
Projekat će se održati od 14. do 28. juna u Gdanjsku, Poljska. Sam festival će trajati od 20. do 25. juna. Prije festivala tim volontera će zajedno sa organizatorom pripremiti ovaj događaj.
Tokom festivala volonteri će imati nekoliko zadataka: pomoć u jutarnjim radionicama: teatar, muzika, ples, slikanje murala, recikliranje fotografija; organizovanje događaja kao što su koncerti, predstave, parade; promovisanje sopstvene kulture itd.
Sve aktivnosti će se održati u mješovitim grupama.
Radićete svakodnevno od 9h do 15h sa jednim satom pauze za ručak, uz dodatne interkulturalne sastanke u večernjim satima. Volonteri će nedjeljno imati dva dana slobodno.
Učesnici će biti smješteni u hotelima (Olive Hostel, Muffin Hostel i Guest rooms). Svaka grupa biće sa kolegama iz svoje zemlje, uz mogućnost da dijele sobe sa učesnicima iz ostalih zemalja.
Obezbijeđena su tri obroka – doručak, ručak i večera. Takođe, biće obezbijeđen i prevoz za sve zajedničke aktivnosti.
Svaki volonter dobiće 51 euro kao džeparac.
Svi putni troškovi biće nadoknađeni u kešu pri dolasku u Gdanjsk. Za učesnike iz Crne Gore obezbijeđeno je do 275 eura.
Za prijavu je potrebno dostaviti CV do 13. juna do 16h na adresu: [email protected]

Please follow and like us: