Hitan poziv za kratkoročni EVS u Makedoniji

Mladiinfo International poziva medijske stvaraoce i mlade ljude zainteresovane za novinarstvo, fotografiju i društvene mreže da se prijave za učešće u kratkoročnom EVS projektu “Let’s Play Handball – Sport Reporting Volunteering”, koji će se održati u Makedoniji. Učesnici će pomagati organizaciju i izvještavanje sa 17. Evropskog ženskog rukometnog šampionata za mlade u periodu od 22. jula do 31. avgusta 2015. godine, uz pokrivene troškove puta i smještaja, kao i džeparca za vrijeme trajanja projekta.

Zainteresovani se mogu javiti na na mejl: [email protected] Poželjno je da kandidati nijesu ranije učestvovali u EVS projektu, a mogu se prijaviti za pozicije novinara, kamermana, fotografa, montažera, urednika veb stranice i društvenih medija.

Prije početka turnira koji će se održati od 12. do 24. avgusta 2015. godine, učesnici će proći obuku koja će ih pripremiti za izvještavanje sa događaja, a sastojaće se iz tri dijela:

1. Orijentacioni sastanak u trajanju od tri dana, radi upoznavanja sa drugim učesnicima i koordinatorima programa.

2. Radionica o sportskom novinarstvu u trajanju od pet dana, kako bi učesnici unaprijedili vještine izvještavanja sa sportskih događaja i naučili kako da proizvedu kvalitetne materijale.

3. Radionica o veb sadržajima u trajanju od pet dana, da bi učesnici naučili kako se kreiraju i uređuju različiti sadržaji za veb i pokrenuli stranicu za izvještavanje sa šampionata.

Projekat “Let’s Play Handball – Sport Reporting Volunteering” će okupiti 30 mladih ljudi iz 15 zemalja koji žele da prodube svoja znanja o novinarstvu i multimediji.

Please follow and like us: