mladiinfo

Grantovi za postdoktorska istraživanja Goethe instituta

Institut Goethe dodjeljuje grantove inostranim kandidatima koji žele da sprovode postdoktorska istraživanja u Haus der Kunst javnom muzeju u Njemačkoj.

 

OBLAST:

 

moderna i savremena umjetnost – druga polovina 20 vijeka i 21. vijek

 

OPIS

 

Stipendija ima za cilj da pruži finasijsku podršku inostranim kandidatima tokom jednogodišnjih istraživanja u Njemačkoj. Odabrani kandidati će se usredsrediti na istraživanje za sveobuhvatni izložbeni projekat o globalnim umjetničkim istorijskim događajima postkolonijalnog doba koje pokriva period od 1955. do 1980. godine. Projekat je drugi od trilogije čije će treće poglavlje biti posvećeno postkomunizmu. Jedan od glavnih zadataka akademske godine je istraživanje i organizacija serije seminara i kolokvijuma u pripremi za projekat.

Učesnicima programa se dodjeljuje grant u vrijednosti od 30.000 eura za cijelu godinu, uključujući bilo koju zdravstvenu zaštitu i plaćanje poreza. Kanidati su u obavezi da pokriju troškove smještaja, pri čemu će Haus der Kunst pružiti dodatnu podršku za smještaj u iznosu od 300 eura mjesečno. Haus der Kunst će podržati saradnika u organizovanju administrativne papirologije, kao što su ograničena rezidencija, radna dozvola, itd. Takođe će biti obezbjeđen radni prostor i puni pristup infrastrukturi Haus der Kunst i objektima u Minhenu.

 

USLOVI

 

Pravo na prijavu ostvaruju inostrani kandidati koji ispunjavaju sljedeće uslove:

• posjeduju doktorat u oblasti istorije umjetnosti, muzejskih studija ili srodnoj oblasti;
• tečno znanje engleskog jezika;
• odlično znanje u oblasti moderne i savremene umjetnosti iz globalne perspektive i poznavanje istorije umjetnosti od 1945. godine;
• dostignuća u oblasti istraživanja, obrazovanja i / ili izložbene prakse na istraživačkom institutu, univerzitetu ili koledžu umjetnosti.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Prijave se podnose elektronskim putem na e-mail adresu: [email protected] Potrebno je dostaviti CV, bibliografiju, preporuku i propratno pismo (sa izraženom motivacijom za prijavu).

 

ROK ZA PRIJAVU:

 

14. januar 2018. godine

 

VIŠE INFORMACIJA

 

Goethe Institut je kulturni institut Savezne Republike Njemačke. Institut promoviše i podstiče međunarodnu kulturnu razmjenu.

Detaljnije: Grantovi za postdoktorska istraživanja Goethe instituta

Please follow and like us: