mladiinfo

Volonterski program Enroot organizacije u Masačusetsu

Organizacija Enroot iz američkog grada Somerville poziva volontere da se prijave za volonterski program na poziciji tutora za imigrantsku djecu u Somerville srednjoj školi i Kembridžu.

OBLAST:

obrazovanje

OPIS

U okviru programa, aplikanti će raditi kao tutori na Kembridžu i u Somerville srednjoj školi. Odabrani kandidati će raditi od 06:00 h do 07:30 h jednom sedmično. Za sve učesnike će biti organizovan i program obuke kako bi naučili više o strategijama i savjetima za podučavanje djece različitog porijekla. Program podučavanja podrazumijeva sljedeće aktivnosti:

– individualne časove;
– časove engleskog jezika;
– časove matematike (algebra, geometrija, analiza);
– časove biologije, hemije, fizike;
– časove društvenih nauka;
– pripreme za SAT, TOEFL i MCAS testove;
– pomoć pri prijavi za koledž.

 

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju volonteri iz cijelog svijeta koji imaju najmanje 21 godinu i žele da unaprijede svoje profesionalne vještine. Da bi bili dio programa, aplikanti moraju posjedovati relevantnu diplomu, odlično znanje engleskog jezika i dobre akademske rezultate.

NAČIN PRIJAVE

Da bi se prijavili, aplikanti moraju ispuniti onlajn prijavni obrazac.
Za sva dodatna pitanja, kandidati se mogu obratiti na: [email protected]

ROK ZA PRIJAVU:

Prijave su stalno otvorene.

VIŠE INFORMACIJA

Enroot je neprofitna organizacija koja se bavi radom u zajednici sa misijom da osnaži mlade imigrante da postignu akademsku i profesionalnu karijeru i lični uspjeh kroz vannastavna iskustva.

Detaljnije: Volonterski program Enroot organizacije u Masačusetsu

Please follow and like us: