mladiinfo

EAVE program za predstavnike filmske industrije

Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave za učešće na jednogodišnjem programu obuke EAVE organizacije.

Program uključuje tri jednonedeljne radionice koje će se održati u Luksemburgu (mart 2018.), Norveškoj (jun 2018.) i Španiji (oktobar 2018.), i namijenjen je producentima, filmskim i televizijskim, koji žele da prošire svoje znanje o evropskoj produkciji i koprodukciji i učestvuju u razvoju panevropske profesionalne mreže. Dobrodošli su i zainteresovani iz vezanih oblasti (pravne službe i finansija, filmskih festivala i tržišta, medijske administracije i sl.).
Svake godine bira se 50 učesnika iz zemalja EU i šire.

Tokom prve dvije radionice, učesnici rade u grupama predvođenim iskusnim producentima i stručnjacima iz oblasti finansiranja produkcije, pravnog aspekta koprodukcije, marketinga, distribucije i ostalog. Na trećoj radionici učesnicima će se pridružiti 50-60 visokorangiranih stručnjaka i s njima razgovarati o njihovim projektima, kompanijama i karijerama.

Po završetku programa, polaznici će se pridružiti mreži aktivnih evropskih producenta, koja je jedan od stubova filmske industrije. Takodje, EAVE će polaznike povezati i sa vodećim evropskim festivalima i filmskim tržištima.
Intervjui sa kandidatima obaviće se na jesen 2017, a spisak odabranih biće objavljenu decembru 2017.

Krajnji rok za slanje prijava je 1. septembar.

Više informacija na linku: http://eave.org

 

Please follow and like us: