mladiinfo

Carnegie nagradni konkurs za najbolji esej

Carnegie vijeće za etiku u međunarodnim poslovima ( Carnegie Council for Ethics in International Affairs) objavljuje konkurs za takmičenje u najboljim esejima.

 

OBLAST:

 

etika u međunarodnim poslovima

 

OPIS

 

Takmičenje se sastoji u pisanju eseja, od kojih se biraju tri najbolja rada i u zavisnosti od toga da li je kandidat osvojio prvo, drugo ili treće mjesto, organizator izdvaja nagrade u vrijednosti od 250, 150 i 75 dolara. Kandidati će pisati radove na temu: “Najveći etički izazovi sa kojima se suočava svijet današnjice”. Uslovi koje svaki učesnik mora ispuniti se odnose na stil pisanja (slobodan, neakademski), dužinu eseja (od 1,000 do 1,500 riječi), format (blog post).

USLOV

Konkurs je namijenjen svim nastavnicima, profesorima i studentima širom svijeta koji će se baviti etičkim problemima današnjice.

Pravo na učešće imaju prosvjetni radnici i studenti svih nivoa obrazovnih ustanova i akademskih studija, kao i učenici srednjih škola. Eseji mogu biti i kreativni proizvodi saradnje između studenta i profesora.

NAČIN PRIJAVE

Svaki učesnik mora da ispoštuje prijavnu proceduru čiji je početni korak registracija na Global Ethics Network zvaničnoj stranici. Nakon navedenog, kandidat svoj završeni rad objavljuje u polju ‘blog’ (blog section) i označava ga sa #essaycontest2017. Učesnici su u obavezi da uključe i informacije o imenu i prezimenu, nazivu škole/fakulteta/univerziteta, kao i da naznače da li učestvuju u takmičenju sa statusom učenika, studenta ili nastavnika/profesora.

 

ROK ZA PRIJAVU

31. decembar 2017. godine.

 

Detaljnije: Carnegie nagradni konkurs za najbolji esej

Please follow and like us: