mladiinfo

Cambridge Trust međunarodne stipendije za doktorande

Cambridge Trust fondacija dodjeljuje doktorske stipendije inostranim studentima koji žele da pohađaju doktorske studije na engleskom Univerzitetu u Kembridžu u 2018/19. akademskoj godini.

OBLAST:

inženjering, računarstvo, istorija, američka književnost, afričke studije, matematika, kriminologija, veterina, primijenjena matematika i fizika, itd.

OPIS

Cambrdge Trust dodjeljuje oko 250 stipendija za studente u inostranstvu koji će započeti istraživački kurs u narednoj akademskoj godini. Stipendijski programi su konkurentni, te su stipendije dostupne najboljim studentima.

Stipendije se dodjeljuju za period od tri godine i dostupne su svim talentovanim studentima koji se prijave za trogodišnji istraživački program. Odabranim kandidatima će biti obezbijeđena stipendija koja pokriva troškove izdržavanja i školarine.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju inostrani studenti koji ispunjavaju sljedeće uslove:

– kandidat se prijavljuje za trogodišnji istraživački program koji vodi do doktorata;
– kandidat je redovan student;
– kandidat ima britansku magistarsku diplomu sa odličnim srednjim prosjekom ili ekvivalentnu diplomu stečenu na nekoj akreditovanoj inostranoj instituciji.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Kandidati se prvo moraju prijaviti za mjesto na doktorskim studijama na Univerzitetu u Kembridžu. Zatim je potrebno registrovati se i popuniti online prijavni obrazac. Kandidati moraju popuniti odjeljke B3 (lična izjava za Cambridge Trust) i B4 (finansijski detalji za Cambridge Trust).

ROK ZA PRIJAVU:

6. decembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Univerzitet u Kembridžu je univerzitet u gradu Kembridžu u istočnoj Engleskoj. To je drugi najstariji anglofonski univerzitet na svijetu koji radi neprekidno od osnivanja.

Univerzitet je osnovao Cambridge fond 1982. godine kao dobrotvornu organizaciju koja podržava međunarodne studente koji žele da studiraju na Univerzitetu u Kembridžu.

Detaljnije: Cambridge Trust međunarodne stipendije za doktorande

Please follow and like us: