Stipendija za istraživačke projekte Brookings institucije

Brookings institucija je objavila konkurs za dodjelu Echidna Global stipendija kandidatima iz zemalja u razvoju koji žele da sprovode istraživanja o obrazovanju djevojčica/djevojaka u Centru za univerzalno obrazovanje (Center for Universal Education – CUE) u Americi.

OBLAST:

obrazovanje, ekonomija, razvoj i srodne oblasti

OPIS

Stipendije su namijenjene kvalifikovanim kandidatima iz zemalja u razvoju i obuhvataju period od četiri i po mjeseca boravka u Brookings instituciji u Vašingtonu. Stipendistima će biti obezbijeđena naknada za pokrivanje životnih troškova u iznosu od 5 000 dolara mjesečno, plaćen smještaj u toku boravka i povratni putni troškovi. Odabranim kandidatima će biti obezbijeđena i obuka, a imaće priliku da učestvuju na raznim konferencijama, sastancima i događajima umrežavanja.

Echidna stipendisti će sarađivati sa osobljem Centra na razvoju svog istraživačkog projekta. Istraživači će se oslanjati na resurse stručnjaka Brookings institucije, kao i na proširenu javnu političku zajednicu u Vašingtonu.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati koji dolaze iz jedne od zemalja u razvoju. Kvalifikovani kandidati ispunjavaju sljedeće uslove:

– značajno iskustvo i veze sa zemljom u razvoju
– demonstrirana namjera za povratak u matičnu zemlju i posvećenost razvoju obrazovanja za djevojčice/djevojke
– najmanje 15 godina profesionalnog iskustva u ekonomiji, razvoju, obrazovanju ili srodnim oblastima (istraživačkog/akademskog, NVO i civilna društva, rad u vladi ili biznis)
– magistarska diploma (PhD poželjan).

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn prijavni obrazac, u okviru kojeg se dostavlja sljedeća dokumentacija:

– CV ili rezime i propratno pismo sa navedenim publikacijama i vrstama finansijske podrške koju je kandidat primao (oba dostaviti kao jedan dokument)
– dokument sa odgovorima na upitnik iz Writing Sample odjeljka prema obrascu sa zvaničnog sajta programa
– dokument sa prijedlogom istraživačkog projekta iz Writing Sample odjeljka prema obrascu sa zvaničnog sajta programa.

ROK ZA PRIJAVU:

13. novembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Brookings Institution je neprofitna javna politička organizacija sa sjedištem u Vašingtonu. Organizacija sprovodi detaljna istraživanja koja vode ka novim idejama za rješavanje problema sa kojima se društvo suočava na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou.

Detaljnije: Stipendija za istraživačke projekte Brookings institucije

Iz oblasti obrazovanja predlažemo i Ljetnji program stažiranja u Google kompaniji

Please follow and like us: