mladiinfo

Baranima predstavljene prilike za mlade

NVO Mladiiinfo Montenegro održala je radionicu o obrazovnim prilikama za mlade 25. oktobra 2017. godine u opštini Bar.


Predstavnici organizacije predstavili su prilike za mlade u barskoj Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi. Riječ je o stipendijama, treninzima, obukama, kursevima i događajima, kako u zemlji tako i u inostranstvu, a koji su dostupni crnogorskim srednjoškolcima.


Srednjoškolcima je predstavljen sajt www.mladiinfo.me na kom mogu naći sve potrebne informacije i uputstva u vezi sa stipendijama, konkursima, takmičenjima i volonterskim programima.


Takođe, na radionici je bilo riječi i o aktuelnim obukama koje Mladiinfo Montenegro organizuje kao što je kurs fotografije i poziv za trening u Rumuniji. Osim toga, učenici su pozvani da se pridruže volonterskom servisu i da aktivno učestvuju u svojoj zajednici.


Učenicima je prezentovana i mobilna aplikacija koju je m!M odnedavno lansirao na Google Play prodavnici, a koja je takođe nastala u okviru pomenutog projekta. Aplikacija “m!M prilike za mlade” je besplatna za sve mlade koji žele da se informišu na vrijeme o prilikama koje im se nude. Putem mobilne aplikacije sada su dostupnije prilike za usavršavanje, bilo da se radi o treninzima, stipendijama, raznim obukama, volontiranju, stažiranju, zapošljavanju, konkursima ili događajima.

Takođe, učenici su mogli pogledati i animirani video-spot kojim je prezentovana aplikacija “m!M prilike za mlade”.

Radionica je realizovana u okviru projekta “mladiinfo.me – prečica za prilike” finansiranog od strane Ministarstva sporta putem godišnjeg Konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade.

 

 

Please follow and like us: