mladiinfo

Art Photo Travel takmičenje u oblasti fotografije

Neprofitno udruženje Art Photo Travel poziva profesionalne i amaterske fotografe da se prijave za učešće na Siena International Photo Awards takmičenju za najbolju fotografiju.

 

OBLAST:

 

fotografija

 

OPIS

 

Siena International Photo Awards je takmičenje namijenjeno profesionalnim i amaterskim fotografima iz cijelog svijeta. Učesnik sa najboljom ocjenom biće proglašen za pobjednika takmičenja i osvojiće nagradu u iznosu od 1 500 eura kao bonus za prisustvo na ceremoniji dodjele nagrada.

U okviru takmičenja, žiri ima pravo da dodjeli bonus nagrade, kao i da ih zadrži ukoliko fotografije ne budu zadovoljavajućeg kvaliteta. Naknada za učešće iznosi od 15 do 30 eura, u zavisnosti od kategorije.

Nagradu mora primiti lično pobjednik ili njegov predstavnik na ceremoniji dodjele nagrada u Sijeni, Italija. Nagrada Pangea biće dodijeljena samo onim učesnicima koji su u mogućnosti da prisustvuju ceremoniji.

Nagrađene i fotografije finalista biće objavljene na sajtu i predstavljene na kolektivnoj izložbi tokom Siena International Photo Awards festivala 2018. Pored toga, organizator će odabrati neke od radova koji će biti izloženi u Italiji i inostranstvu.

 

USLOVI

 

Pravo na prijavu ostvaruju domaći i inostrani profesionalni / amaterski fotografi. Da bi ispunili preduslov za prijavu, radovi kandidata se moraju zasnivati na sljedećim kategorijama i temama:

1. opšta boja: vjenčanje, mrtva priroda, proizvodi/predmeti, akt, muzika i ples, hrana, fine umjetnosti, moda, dinamika i pokret, konceptualno, ljepota, apstrakt, nauka i istraživanja – dozvoljena su sva vrsta uređivanja, digitalno miješanje, slojevitost.
2. opšti monohrom: vjenčanje, mrtva priroda, proizvodi/predmeti, akt, muzika i ples, hrana, fine umjetnosti, moda, dinamika i pokret, konceptualno, ljepota, apstrakt, nauka i istraživanja – dozvoljena su sva vrsta uređivanja, digitalno miješanje, slojevitost.
3. putovanja i avanture: kultura, dnevni život, dokumentarci i fotoreportaže, ulična fotografija, putovanje, sjećanja i avanture, itd;
4. fascinantna lica i karakteristike: muškarci, žene, djeca, portreti, ljudski odnosi, itd – fotografija pojedinca ili male grupe ljudi na kojoj su dominantni lice i izraz;
5. prirodne ljepote: divlja mjesta sa jedinstvenom perspektivom – astrofotografija, cvijeće i biljke, drveće, planine, pejzaži, makro, noćni pejzaži, panorama, itd – uključuje pejzaže (ne urbane) i fotografiju prirode.
6. životinje u svom prirodnom okruženju: divlje životinje u svom prirodnom okruženju – ne uključuje domaće životinje;
7. arhitektura i urbanizam: mostovi, zgrade, gradske staze, industrijska, enterijer, panorama, itd – arhitektura i gradski pejzaž bilo koje zgrade, uključujući nebodere, stara zdanja i spomenike, moderne staklene zgrade u kojima slika naglašava uglove i geometrijske oblike;
8. sport u akciji: bilo kakav profesionalni i amaterski sport – snimci koji prikazuju određene trenutke tokom glavnih sportskih događaja;
9. obilje boja: najživahnije boje – ulična umjetnost, raznobojan namještaj, dječiji rođendani, prodavnice slatkiša i zanatske radnje, itd;
10. portfolio pripovjedanje: vizuelno pripovjedanje pri fotografisanju ljudi, prirode, divljači, muzike, sporta, itd – portfolio priča sa pet do devet slika.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn prijavni formular na: Prijavni obrazac.

 

ROK ZA PRIJAVU:

 

31. januar 2018. godine.

 

VIŠE INFORMACIJA

 

Art Photo Travel je neprofitno udruženje koje stvara kulturne inicijative usmjerene ka širenju i unapređivanju umjetnosti, tradicije, kulture i prirodnih ljepota iz cijelog svijeta.

Detaljnije: Art Photo Travel takmičenje u oblasti fotografije

Please follow and like us: