mladiinfo

AAUW postdiplomske stipendije za žene u SAD

Američka asocijacija univerzitetskih žena (The American Association of University Women – AAUW) je objavila konkurs međunarodnim studentkinjama koje žele da upišu master, doktorske i postdoktorske studije na nekoj od akreditovanih institucija u Americi. Program je namijenjen ženama koje nijesu državljani SAD-a ili koje nemaju dozvolu za stalni boravak u SAD-u.

OBLAST:

nije uslovljeno

OPIS

Ograničeni broj stipendija je dostupan ženama koje su članovi Međunarodne asocijacije univerzitetskih žena za studije ili istraživanja u bilo kojoj zemlji, osim u matičnoj zemlji kandidatkinje. Najviše pet internacionalnih stipendija postdiplomskih studija će biti obnovljeno za drugu godinu. Iznos stipendije za master studije je 18 000 dolara, za doktorske studije 20 000 dolara, a za postdoktorske studije 30 000 dolara.

AAUW stipendije pokrivaju troškove školarine, životne troškove, kao i putne troškove koji nastaju prilikom sastanaka, konferencija ili seminara, ukoliko ne prelaze 10 % od iznosa stipendije.

 

USLOVI

 

Mogu se prijaviti kandidatkinje koje nemaju američko državljanstvo. Kvalifikovani aplikanti ispunjavaju sljedeće uslove:

– kandidat posjeduje neemigrantsku vizu (ako boravi u SAD-u)
– kandidat ima diplomu stečenu do 30. septembra 2017. godine u SAD-u ili nekoj drugoj zemlji, a koja je ekvivalentna američkoj diplomi osnovnih studija
– kandidat namjerava da se vrati u matičnu zemlju kako bi nastavio sa svojom karijerom
– kandidat ima napredno znanje engleskog jezika
– PhD kandidat je stekao diplomu prije decembra 2015. godine
– kandidat je na prvoj godini studija ili istraživanja. Stipendija nije namijenjena jednom dijelu godine studija ili istraživanja.
– kandidat je upisan na univerzitet.

NAČIN PRIJAVE

Da bi se prijavili, kandidati moraju popuniti online obrazac za prijavu. Za sva dodatna pitanja se mogu obratiti na email adresu: [email protected]

ROK ZA PRIJAVU:

01. decembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Američka asocijacija univerzitetskih žena je nacionalna vodeća organizacija koja promoviše jednakost i obrazovanje za djevojke i žene. Organizacija je osnovana 1881. godine i bavi se obrazovnim, društvenim, ekonomskim i političkim problemima savremenog društva.

Detaljnije: AAUW postdiplomske stipendije za žene u SAD

Please follow and like us: