Panel diskusija “Mladi o omladinskoj politici”

Članovi naše organizacije prisustvovali su panel diskusiji “Mladi o omladinskoj politici” koja je održana u američkoj čitaonici na Cetinju. Tu su predstavljeni rezultati i analiza istraživanja na pomenutu temu koje je sprovela NVO Aktivna zona u okviru projekta “Regul(a)ktiva”.

Istraživanje je imalo za cilj prikupljanje informacija o dosadašnjoj implementaciji osnovne strategije za vođenje omladinske politike u prijestonici Cetinje (lokalni plan akcije za mlade – LPAM), kao i mišljenja, stavova i prijedloga mladih u cilju poboljšanja položaja mladih.

Na panelu su govorili Miloš Marković predsjednik NVO Aktivna zona, Dejana Dizdar koordinatorka sektora za programske aktivnosti u NVO aktivna zona koja je govorila o metodologiji istraživanja, Dimitrije Jovićević koordinator Društvenog centra koji je govorio o rezultatima istraživanja kao pokazatelju pravca daljeg poboljšanja procesa implementacije LPAM-a, Božidar P. Drecun sekretar Sekretarijata za socijalnu politiku i mlade koji je govorio o ulozi prijestonice Cetinje u procesu implementacije LPAM-a i Gorana Vujović predsjednica Savjeta mladih prijestonice Cetinje koja je prisutne upoznala sa ulogom Savjeta mladih prijestonice u oblikovanju omladinske politike.

Svi rezultati istraživanja kao i njihova analiza nalaze se u publikaciji “Mladi o omadinskoj politici”. Nakon izlaganja uslijedila je diskusija, a na osnovu rezultata istraživanja koji pokazuju da su mladi nezadovoljni trenutnim stanjem izvedeni su zaključci da je za rješavanje problema sa kojima se susreću mladi na Cetinju osim uključivanja same omladine potrebno i učešće državnih institucija.